Tuhoeläinten torjunta

Eläinten ja tuhohyönteisten karkottaminen on tärkeä osa marjanviljelyssä. meiltä toimivat laitteet ja välineet tähän tarkoitukseen.

Eläintenkarkotin

   

                                                                                                                   

Eläintenkarkotin hajuste

Tarjoamme laajan valikoiman STUNK-tuoksupylväitä 1-20 hehtaarin aloille.

Öljypohjainen hajuste villieläinten karkottamiseen.

Stunk tuotteemme, on kestävästi tuotettu ja testattu käytännössä.

On olemassa erilaisia tuotteita, joita tarjotaan eläinten karkottamiseen. Haluamme korostaa, että STUNK-tuoksupylväät eroavat merkittävästi kaikista muista tuotteista toimivuudeltaan. Karkotin pylväät ovat suunniteltu niin,että voimakastuoksuinen  tuoksu leviää tasaisesti ja pitkäkestoisesti 3-6 kk.

Karkotin nesteen, maahan tai puuhun siveltynä ei ole pitkäkestoinen sateen vuoksi. Siksi toimittaja kehottaa aina käyttämään karkotin pylväitä. Eläimet karttavat hajusteella käsiteltyjä paikkoja, eivätkä halua jäädä alueelle. Tuotetta voi käyttää läpi vuoden, sillä lyhyt jäätyminen talviaikaan ei vaikuta haju tehoon. Karkotin paketti sisältää 3 pylvästä ja säiliöt ja aloitus nesteet.

Purema- ja raapimavaurioiden ehkäisyyn.Puutarhaan jyrsijöitä karkottamaan.

Vihannes-, marja- ja hedelmäistutuksien suojelemiseen. Puurakenteiden suojeluun  ja jänisten kaivantoja estämään.                                                                                                                                                                              

    

Linnunpelätin

Liima-ansat tuhohyönteisille

Liima-ansat sekä feromoniansat tarkkailuun ja seurantaan. Liima-ansoista sininen väri houkuttelee parhaiten ripsiäisiä ja keltainen väri houkuttelee ansarijauhiaisia, lehtimiinaajia, kirvoja ja muita lentäviä hyönteisiä. Liima-ansoja käytetään määriteltäessä torjuntatarvetta kasvimaalla tai kasvihuoneessa. Feromonipyydys on hyönteisten pyydystämiseen kehitetty ansa. Feromoni pyydyksiin asennetaan houkutin aine. Toiminta perustuu hyönteisnaaraiden erittämien, koiraita houkuttelevien aineiden vaikutukseen. Ansaan tarttuvien hyönteisten perusteella arvioidaan torjunnan tarve ja torjunnan ajankohta. Feromonipyydysten avulla saadaan selville tuholaislajin esiintyminen viljelyksellä jo ennen vioitusten syntymistä, helpotetaan torjunnan tarpeen arviointia ja tarkennetaan torjunnan ajoitusta sekä vähennetään tuholaisten määrää.

Härmän torjunta

Vanha kunnon konsti torjua sienitauteja ja syöpäläisiä on rikittämällä. Rikin on todettu olevan melko tehokas härmäntaudin torjunnassa. Rikitintä käytetään rutiininomaisesti kasvihuonetuotannossa. Rakeinen rikkijauhe kuumennetaan niin, että se kaasuuntuu ilmaan. Rikitys kasvihuoneessa tehdään yönaikana n. 4-5h ajan tuuletusluukut suljettuna, jonka jälkeen huone tuuletetaan. Yksi rikitin riittää n. 100-300m². Sähkövastuksella toimiva rikitin asennetaan roikkumaan n.2 m korkeuteen. Rikin tehokkuus perustunee sen myrkyllisyyteen mikrobeille. Rikki tappaa myös osittain hyönteisiä ja punkkeja. Biologinen torjunta saattaa kärsiä voimakkaasta rikityksestä. 

Tuhohyönteisten torjuntaan

Muurahaisten torjuntaan

Hyttyskarkotteet

         

Jäänsulatus ja pölynsidonta