©Jarvenkyla Oy

Kimalaiset


 

                                                       

Kimalaiset peltoviljelyksille, kasvihuoneisiin ja tunneleihin. Käytetään esimerkiksi mansikan, vadelman, omenan ja mustikan pölytykseen Kimalaiset ovat aktiivisia pölyttäjiä huonommissakin sääolosuhteissa. Pesä tulisi sijoittaa pölytettävälle alueelle heti kukinnan alkaessa parhaan pölytystuloksen saavuttamiseksi. Kimalaiset lentävät aktiivisimmin + 15°C- 25°C välillä, mutta ne lentävät myös alhaisilla lämpötiloilla

jopa alle 10°C asteen ja vielä + 30°C asteessa. Pesä pysyy aktiivisena 6-10vko. Jokaisessa pesässä on sokerivesisäiliö, jonka avulla kimalaiset pysyvät hyvässä kunnossa kuljetuksen ja varastoinnin aikana. On tärkeää antaa varjoa ja tuuletusta lämpimissä olosuhteissa.  Vältä pesiin kohdistuvaa suoraa auringonvaloa, jotta pesän lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Suora auringonvalo voi nostaa pesän lämpötilaa n. 5-15 °C.

Pesän käyttöönotto:

Pesä tulee asettaa vaakasuoralle alustalle, jotta pesässä oleva sokeriliuos ei pääse vuotamaan. Aseta pesä noin 20-60 cm maanpinnan yläpuolelle, korokkeen päällä ollessa muurahaiset eivät pääse tuhoamaan pesää. Anna pesän rauhoittua muutamia tunteja ennen käyttöönottoa. Parhaan pölytystuloksen varmistamiseksi avaa pesä vuorokauden sisällä saapumisesta. Aseta enintään kaksi pesää lähelle toisiaan ja varmista, että pesien sisäänkäynnit eivät ole vastakkain.

Pienten pesien tilaukset on tehtävä viimeistään haluttua toimitusviikkoa edeltävänä maanantaina, isojen pesien tilaus tulee tehdä 2 viikkoa ennen haluttua toimitusviikkoa.                                                                                                                                                   

                            

Torjuntaeliöt

Biologisten torjuntaeliöiden käyttö on lisääntynyt Suomessa. Kuluttajat ovat yhä enemmän valveutuneimpia ja haluavat tuotteita ilman kemiallisia aineita. Biologiset torjuntaeliöt ovat loisia tai petoja, jotka käyttävät ravintonaan kasvien tuholaisia. Kasvukauden alussa vanha kasvusto tarkastetaan jo varhain keväällä, jotta tuhoeläimet havaitaan ajoissa ja torjutaan ennakoivasti.

Kun torjunta aloitetaan, ajoissa niin biologinen torjunta on tehokas.Torjuntaeliöt ovat kasville hellävaraisempi torjunta kuin ruiskutus.  Torjuntaeliöillä ei ole varoaikoja.

Levitä torjuntaeliöt kasvien lehdille pienissä erissä. Jos tuote tulee pusseissa, erota ne huolellisesti ja ripusta ne kasvien varsiin suositellun annoksen mukaisesti."        

B4105 Encarline F 250 korttia 15000/ltk
Jauhiaiskiilukainen (Encarsia formosa)
70,00 € /ltk
B3419 MACROcontrol 500kpl adults+nymphs
Jauhiaislude (Macrolophus caliginosus)
42,00 € /pll
B3842 PHYTOcontrol 2000kpl/pullo 100ml
Ansaripetopunkki (Phytoseiulus persimilis)
11,90 € /pll
B4848 Phytoseiulus persimillis 2000kpl/500ml/pullo
Ansaripetopunkki (Phytoseiulus persimilis)
12,90 € /pll
B2688 SWIRScntrol 250pussia 62500 punkkia/ltk Swirskii petopunkki ( Amplyseius swirskii) 66,00 € /ltk
B3003 MONcontrol 250pussia/387500 punkkia/ltk Australianpetopunkki (Amblyseius montdorensis) 59,00 € /ltk

  

Kimalaiset ja torjunteliöt

Tilaukset ja tiedustelut:
Ota yhteyttä lomakkeella tai suoraan myyjältä

Katja Honkanen
katja.honkanen@jarvenkyla.fi
050-5011944

Ota yhteyttä

Viestisi on lähetetty
Virhe, viestiä ei lähetetä.