Kimalaiset


 

                                                       

Kimalaiset peltoviljelyksille, kasvihuoneisiin ja tunneleihin. Käytetään esimerkiksi mansikan, vadelman, omenan ja mustikan pölytykseen Kimalaiset ovat aktiivisia pölyttäjiä huonommissakin sääolosuhteissa. Pesä tulisi sijoittaa pölytettävälle alueelle heti kukinnan alkaessa parhaan pölytystuloksen saavuttamiseksi. Kimalaiset lentävät aktiivisimmin + 15°C- 25°C välillä, mutta ne lentävät myös alhaisilla lämpötiloilla

jopa alle 10°C asteen ja vielä + 30°C asteessa. Pesä pysyy aktiivisena 6-10vko. Jokaisessa pesässä on sokerivesisäiliö, jonka avulla kimalaiset pysyvät hyvässä kunnossa kuljetuksen ja varastoinnin aikana. On tärkeää antaa varjoa ja tuuletusta lämpimissä olosuhteissa.  Vältä pesiin kohdistuvaa suoraa auringonvaloa, jotta pesän lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Suora auringonvalo voi nostaa pesän lämpötilaa n. 5-15 °C.

 

Pesän käyttöönotto:

Pesä tulee asettaa vaakasuoralle alustalle, jotta pesässä oleva sokeriliuos ei pääse vuotamaan. Aseta pesä noin 20-60 cm maanpinnan yläpuolelle, korokkeen päällä ollessa muurahaiset eivät pääse tuhoamaan pesää. Anna pesän rauhoittua muutamia tunteja ennen käyttöönottoa. Parhaan pölytystuloksen varmistamiseksi avaa pesä vuorokauden sisällä saapumisesta. Aseta enintään kaksi pesää lähelle toisiaan ja varmista, että pesien sisäänkäynnit eivät ole vastakkain.

Pienten pesien tilaukset on tehtävä viimeistään haluttua toimitusviikkoa edeltävänä maanantaina, isojen pesien tilaus tulee tehdä 2 viikkoa ennen haluttua toimitusviikkoa.                                                                                                                                                   

                            

                             

                      

Kimalaiset

Tilaukset ja tiedustelut:
Ota yhteyttä lomakkeella tai suoraan myyjältä

Katja Honkanen
katja.honkanen@jarvenkyla.fi
050-5011944

Ota yhteyttä

Viestisi on lähetetty
Virhe, viestiä ei lähetetä.