Honeoye

Suomessa eniten viljelty mansikan varhaislajike. Käy erinomaisesti tunneliviljelyyn.

Iso, tasakokoinen, kartiomainen, kirkkaan- tai tummanpunainen marja, maultaan miellyttävä. Suhteellisen kovapintainen marja kestää kuljetusta. Lyhyeen kauppaketjuun tai suoramyyntiin.

Rumba

Varhaislajike. Kasvutavaltaan avoin lajike. Marjat ovat suuria, syvän punaisia, helposti poimittavia. Marjan pinta on kiiltävä ja muodoltaan marjat ovat pyöreän kartiomaisia.  Sopii tunneliviljelyyn ja varhaistuotantoon.

Vibrant

Vibrant on vahvakasvuinen ja satoisa varhaislajike. Marjat ovat helppoja ja nopeita poimia. Kirkkaan punaiset, suuret ja kiiltävät marjat. Kauppakestävyys erinomainen. Käy hyvin tunnelituotantoon ja avomaalle.

Darselect

Varhaislajike. Suuret marjat, joiden koko säilyy hyvin satokauden loppuun saakka. Marja on kiinteämaltoinen, kartiomainen ja kiiltäväpintainen. Miellyttävän makuinen.

Flair

Flair kypsyy nopeasti ja satokausi on lyhyt. Marjat ovat kiiltäviä, kirkkaan punaisia ja makeita. Flair on vaativa maalajin suhteen, eikä siedä märkää tai liian kuivaa kasvupaikkaa. Parhaiten se viihtyy multavilla moreeni- ja hietamailla. Käy avomaalle tuplakatteen alle ja parhaiten tunneliviljelyyn.

Allegro

Allegro tuottaa laadukasta satoa, joka alkaa 2-3 päivää Honeoyen jälkeen. Marjat ovat tasalaatuisia, kirkkaan punaisia ja maultaan erinomaisia. Marjakoko säilyy hyvin koko satokauden. Sopii erinomaisesti kasvihuone- ja tunneliviljelyyn, mutta käy hyvin myös avomaalla.

Malling Centenary

Malling Centenary on pääsatokauden lajike avomaalle. Kirkkaan punaiset, kauniit, mehukkaat ja makeat marjat. Soveltuu hyvin suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Magnum

Magnum on satoisa, rehevä ja pystykasvuinen lajike. Marjat ovat helposti poimittavissa. Marjat ovat melko suuria (20-25 g) ja maultaan erittäin makeita.  Hyvä kauppakestävyys.

Frida

Keskikautinen lajike avomaanviljelyyn. Kookkaat, kartiomaiset, tummanpunaiset marjat, jotka ovat miellyttävän ja aavistuksen metsämansikan makuisia.  Sopivat tuorekäyttöön ja pakastukseen.

Ria

Jatkuvasatoinen lajike. Jatkaa kukintaa ja marjomista syyspakkasille saakka. Hyvin talvenkestävä ja vastustuskykyinen harmaahomeelle. Suuret, aromikkaat ja kiinteät marjat. Soveltuu hyvin tuorekäyttöön ja säilöntään.  Erityisen hyvin sopii istutettavaksi ruukkuihin ja amppeleihin. Vaatii viikottaisen kastelulannoituksen.

Elsanta

Elsanta sopii hyvin kausi- ja kasvihuoneviljelyyn. Marjat ovat kiinteitä ja kirkkaan punaisia. Marjan kauppa kestävyys on erinomainen.

  

  

Ostara

Jatkuvasatoinen lajike, joka sopii hyvin amppeleihin, parvekelaatikoihin ja ruukkuistutuksiin. Marjat ovat keskisuuria ja vaaleahkoja, parhaimman makuisia tuoreeltaan.  Kestää hyvin härmää ja harmaahometta.

Mara Des Bois

Jatkuvasatoinen lajike, joka sopii hyvin amppeleihin, parvekelaatikoihin ja ruukkuistutuksiin. Aurinkoisellä ja lämpimällä kasvupaikalla tuottaa aromikkaita marjoja.

Florentina

Jatkuvasatoinen. Litteän pyöreähkö, miedon makea ja mehukas marja.

Favori

Jatkuvasatoinen. Erinomaisen makuinen, kevyen aromikas, hieman suipon muotoinen marja. Kiiltävä pintainen.  Soveltuu hyvin suoramyyntiin.

Furore

Jatkuvasatoinen. Marjat ovat maultaan erinomaisia, makeita, aromikkaita ja kauniin kiiltävän näköisiä.  Muodoltaan suippoja. Tasalaatuisuus säilyy koko satokauden ajan. Kauppaketjuun.

Murano

Jatkuvasatoinen. Suippo, kartiomainen, kiinteä ja miedon makuinen marja. Marjakoko säilyy hyvin koko satokauden ajan.

  

Korona

Keskivarhainen. Kauniin kirkkaanpunainen, suuri, kartiomainen ja hyvin herkullinen marja. Itsepoimintaan ja suoramyyntiin.

Polka

Melko myöhäinen sato. Hyvin talvenkestävä. Marja on keskikokoinen, suurehko, pyöreähkö, väriltään voimakkaan punainen ja maultaan raikkaan makea ja vähäarominen. Sopii pakastukseen ja suoramyyntiin.

Sonata

Melko myöhäinen sato, mutta kypsyy muutamia päiviä aikaisemmin kuin Polka.  Altis harmaahomeelle ja tyvimädälle. Kiiltäväpintainen, kartiomainen ja kirkkaan punainen marja. Makeahkon ja raikkaan makuinen.  Suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Sonsation

Vahvakasvuinen pääsatokauden lajike. Vaatii hyvän magnesiumlannoituksen ja ennakkotorjunnan tyvimätää vastaan. Hyvän makuiset, mehukkaat, kiinteät ja kiiltävän punaiset marjat.  Kauppakestävyys erinomainen.  Suoramyyntiin ja kauppaketjuun.

Alexia

Runsassatoinen ja vahvalajike pääsatokaudelle. Makeat, mehukkaat ja kirkkaan punaiset marjat.  Marjat ovat kookkaita ja niiden suuri koko säilyy koko satokauden ajan. Marjat ovat nopeita ja helppoja poimittavia. Kaliumin saannista ja ravinnetasosta on huolehdittava laadun säilyttämiseksi. Alexia lajike on talvisuojattava, sopii hyvin tunnelituotantoon ja avomaalle. Kauppakestävyys on hyvä.

  

  

Salsa

Satoisa myöhäislajike. Kirkkaanpunaiset, suuret ja mehukkaat marjat. Kasvutavaltaan avoin, helppo poimittava mutta lajike on herkkä vaurioille. Harmaahomeelle altis. Suoramyyntiin ja itsepoimintaan.

Malwina

Malwina lajikkeelle suositellaan myöhäisempää istutusta ja lajike on myös voimakaskasvuinen.  Tarvitsee varovaisen typpilannoituksen. Tyvimädälle ja ripsiäisille altis. Maultaan erinomainen täysin kypsänä.  Kiiltävät, isot ja tummanpunaiset marjat. Suoramyyntiin.

Faith

Uusi myöhäislajike. Vaatii riittävän kaliumlannoituksen ja ravinnetasosta on huolehdittava. Lajike ei ole herkkä härmälle tai harmaahomeelle. Kartiomaiset ja kirkkaanpunaiset ja laadukkaat marjat koko satokauden ajan.  Marjat helposti poimittavissa. Lyhyeen kauppaketjuun ja suoramyyntiin.

Magnus

Myöhäislajike. Kaunis, erinomaisen makuinen, kiinteä ja kirkkaanpunainen marja. Marjan koko pysyy tasalaatuisena koko satokauden ajan. Hyvin talvenkestävä. Erinomainen kauppakestävyys. Soveltuu kauppaketjuun ja suoramyyntiin.

Bounty

Myöhäinen ja hyvin runsas satokausi.  Kiinteä, kartiomainen, suurehko, läpeensä kirkkaanpunainen ja erittäin makea marja. Kasvutavaltaan voimakas ja pysty, paljon rönsyjä.  Suomessa ei ole havaittu härmän alttiutta. Sopii hyvin kauppaketjuun, pakastukseen ja säilykkeisiin.

  

Viljelyopas marjatuotannon aloittamiseen (Proagria)

    

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)