Letkut ja letkunkiristimet


Flat-letkuja käytetään kaikissa kastelujärjestelmissä runko- ja jakolinjoissa maanpinnalla. Paineluokka PN määrittelee putkien maksimikäyttöpaineen baareina. Flat-letkut on valmistettu pehmeästä PVC-materiaalista polyesterikuodoksella vahvistettuina. Paineluokasta PN6-luokasta alkaen letkuissa on toinen kumiseosteinen PVC-sisäkerros.

Flat-letkujen etuja on niiden helppo levitettävyys ja talteen kerääminen ja se että tyhjänä niiden yli voidaan ajaa traktorilla esim. ruiskutettaessa.     Tihkuletkujen päätyrungoissa käytetään MONO ja AGRO -letkuja. Tihkuletkut liitetään ns. paloletkuliittimin.                                                               

Flat-letkut soveltuvat hyvin myös hallasadetus ja päältäkastelujärjestelmien runko ja jakolinjoihin, joista sadetinlähdöt saadaan helposti paloletkulähtöliittimillä.

MONO ja AGRO -letkujen liittämiseen käytetään ARAG-nokkavipuliittimiä ja muita muovisia letkuliittimiä. Kaikille Flat letkuille soveltuvia ovat LayFit ja metalliset Bauer -liittimet.

Uudet BULFLAT -korkeapaineletkut sopivat hyvin kastelujärjestelmien pidempiin siirtolinjoihin.  BULFLAT 216N -letku soveltuu myös esimerkiksi vesitykkien syöttöletkuksi ja on laadultaan myös teollisuus ja kaivos kohteisiin soveltuvaa. Bulflat 204N soveltuu hyvin esimerkiksi tihkulinjojen syöttöletkuksi, jossa ei tarvita suuria paineita.

  

Bulflat-paloletkut 10-16 bar

Argo H korkeapaine paloletku 10-12bar (poistohinnoin -50%)

Imuletkupaketti messinkipohjaventtiilillä

Letkunkiristimet

Sinkittyjä letkunkiristimiä käytetään kaikissa letkujen liitoksissa letkukaraliittimiin. Vahvat 2-pulttiset kiristimemme sopivat hyvin myös sinkittyjen kasteluliittimien (Bauer ym.) liittämisessä korkeapaineletkuihin ja PE-putkiin.

Letkunkiristimet kahdella pultilla